AbstractModule çözümü, bildirilerinizi tamamen online olarak internet üzerinde oluşturmanıza, bu bildirilerinize resim ve tablo eklemenize olanak tanır. Oluşturduğunuz bildirinizi değerlendirmek üzere göndermeden önce dilediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz. Daha sonra bildirinizi mutlaka Bilim Kuruluna göndermelisiniz. Bu işlemi yine abstractModule içinden yapabileceksiniz. Unutmayın, Bilim Kurulu’na göndermediğiniz bildiriler, değerlendirilmek üzere hakemlere gönderilemez.
Gönderdiğiniz bildirilerin son durumunu da yine bu ekrandan görebilirsiniz.
“Yeni Bildiri” seçeneği ile bildirinizi oluşturabilirsiniz. Adımları takip ediniz.
Bildiri gönderebilmeniz için, öncelikle bildiri dilini, tercih ettiğiniz sunum şeklini ve varsa bildirine uygun konu başlığını seçmelisiniz. Bundan sonra “Kaydet ve Devam Et” tuşuna basarak 2. adıma geçebilirsiniz. Bildiri dili bazı kongrelerde iki dilde mecburi olabilir. Lütfen Adım 5 ve Adım 6 ya bakınız.
Yazar kurumlarından her birini ayrı ayrı kutucuklara sırasına göre giriniz. Aynı kurumları iki defa girmeyiniz.
Yazar isimlerini tam olarak örnekteki gibi girip, önceki adımda girdiğiniz kurumlarla eşleştiriniz.
Bildirinizle ilgili yazışmalar buraya yazacağınız bilgilerinizden yapılacaktır. Ayrıca kongrede bildiriyi sunacak yazara ulaşabilmemiz için bu bölümü eksiksiz olarak doldurmanız gerekmektedir.
Özetinizin başlığını seçtiğiniz dilde yazmalısınız. Özetiniz birden fazla dilde yazılmış ise her bir dil için ilgili kutucuğu kullanmalısınız. Özet başlığı yazarken sadece ilk harf ve gereken terimleri(kısaltmalar vs.) büyük harfle diğer kelimeleri küçük harflerle giriniz.
Özetler kongrenin izin verdiği kelime/harf sınırlamasına uygun olmalıdır. ( En fazla 1000 kelime )
Alfabetik sırayla ve virgülle ayrılmış kelimeler.
Resmi bilgisayarınızdan bulup gerekli alanları doldurduktan sonra yükle tuşuna basınız. Dosya sunucuya yükleninceye kadar bekleyiniz.
Maksimum dosya büyüklüğü 350 KB, 500px X 500px
İzin verilen dosya türleri: .jpg, .jpeg, .bmp, .png, .gif
“Tablo Oluştur” seçeneği ile ekleyeceğiniz tablonun satır ve sütun sayılarını isteyen bir ekranla karşılaşırsınız. “Devam” tuşu ile oluşturduğunuz tabloyu doldurabileceğiniz ekrana ulaşırsınız. Burada hücrelere gereken bilgiler ve tablonun adını doldurduktan sonra “kaydet” tuşu ile tabloyu kaydedebilirsiniz. Gene tabloyu silme ve tablo üzerinde değişiklik yapabileceğiniz seçeneklere, tablo eklediğiniz ekrandaki listeden ulaşabilirsiniz.
Bilim Kurulu’na varsa iletmek istediklerinizi bu adımda yazabilir, sununuz için gerekli ekipman vs. için not yazabilirsiniz.
II.1. Bildirilerde Değişiklik Yapma: Komiteye göndermeden önce bildiriniz üzerinde dilediğiniz kadar değişiklik yapabilir, tablo ve resim ekleyebilirsiniz. Tüm bu işlemler gene online olarak gerçekleşecektir.
Sol taraftaki menüden “Bildirilerim” seçeneği ile kaydettiğiniz bildirileri görebilirsiniz. Komiteye gönderilmeyen bildirilerin Statü kısmında yer alan metne tıklayarak Adım 10’a, seçimli bir menüye ulaşırsınız.
II.2. Bildiriyi Komiteye Gönderme: Bildirinizi yukarıda anlatılan yönergelere göre oluşturduktan sonra başka bir ekleme ve değişiklik yapmayı düşünmüyorsanız değerlendirilmek üzere komiteye göndermelisiniz. Unutmayın; komiteye göndermediğiniz bildiriler değerlendirmeye alınmaz. Komiteye göndermediğiniz bildirilerinizi, sol tarafta yer alan menüde “Bildirilerim” başlığı altında bulabilirsiniz. Burada oluşturduğunuz tüm bildirilerin listesi yer alacak, komiteye göndermediğiniz bildirilerin statüsünde “Komiteye Gönderilmedi/Değiştir/Komiteye Gönder” seçeneğini göreceksiniz. Burası, aynı zamanda bildiri üzerinde değişiklik yapabildiğiniz yerdir. Burayı tıklayarak çıkan menü içerisinde “Bilim Kurulu’na Değerlendirilmek Üzere Gönder” seçildiği takdirde bildiriniz Baş Hakeme gider ve değerlendirme sürecine girmiş olur. Daha sonra bildiriniz onaylanırsa değerlendirilmek üzere hakemlere gönderilecek, onlar da bildirinize puan vereceklerdir. Bu esnada bildirinizin statüsünde “Baş Hakemde” yazısını göreceksiniz.
II.3. Bildirileri İzleme: “Yeni Bildiri” seçeneği ile bildirinizi online olarak oluşturduktan sonra izleyeceğiniz bölüm “Bildirilerim” seçeneğidir. Burada komiteye gönderilmek üzere bekleyen bildirileriniz üzerinde değişiklik ve eklemeler yapabilir; daha sonra komiteye gönderebilirsiniz. Değerlendirmek üzere komiteye gönderdiğiniz bildirilerinizin son durumu hakkında da bilgiyi bu ekrandan alabilirsiniz. Bildirinizin kabul edilip edilmediği, hakemlerin değerlendirip değerlendirmediği gibi aşamaların hepsini buradan takip edebilirsiniz. Bunun için zaman zaman bildirilerinizi kontrol etmeyi unutmayınız.